Kevés olyan hírlevél van, ami bármennyi izgalommal is eltöltene. (Sok ilyen e-mail a kukában végzi, vagy az unroll.me felgöngyölíti nekem 1 db levélbe, amit napjában egyszer megkapok.) A Divi csapatának azonban sikerült elérnie, hogy mindegyik hírlevelükre legalább rápillantok – de gyakran el is olvasom ezeket, mert a legtöbbször hasznos dolgokat küldenek. A kedvenceim a frissítéseiknek az összefoglalói. Ma is érkezett egy, és szerintem érdemes most röviden magyarul is összefoglalni a frissítéseket. Elég egyedülálló a WordPress sablon fejlesztők között az, amilyen gyorsan és látványosan a Divi sablont fejlesztik. Nem készülök most egy hosszú cikk írására, egyszerűen csak szeretném megosztani azokat az apró örömöket, amik egy weboldalkészítőt érnek, ha egy fontos munkaeszköze – amire korábban “befizetett” – ennyit fejlődik.

Új funkciók a Divi Visual Builder-ében

A Visual Builder a Divinek az a szerkesztői felülete, ahol egy az egyben látom mi történik a front-end felületen (ez az a felület, amit egy egyszerű weboldal látogató lát), ha egy bizonyos kódot irogatok. Csakhogy már kód sem kell – leginkább a technikai érzékünkre, a Divi használatában megszerzett gyakorlatra és a kreativitásra kell hagyatkozni e program használata esetén. Na lássuk, miket fejlesztettek megint. Ha a kedves Olvasó a videós bemutatót kedveli, álljon itt először a cégvezető, Nick Roach bemutatója. Utána én is leírom pár sorban az új funkciókat.

 

Margók és helykitöltés állítása kattintgatással

Ami külön egy új lehetőség, hogy összekapcsolható a felső és alsó érték így egyszerre álíthatunk be ugyanannyi pixelnyi margót felnt és lent – időt spórolva. Ugyanez igaz a bal és jobb oldalra is. Ez volt egyébként egy olyan funkció amiben előrehaladottabnak éreztem a szintén profi Thrive Architect “landing page” építőt. Most sem tudom melyik a jobb összességében, de én a Divire szavaznék. Ahogy előrehaladunk időben, úgy lesz egyre kevesebb különbség bármelyik nagy WordPress sablon fejlesztő cég között.

divi sablon, legjobb wordpress téma visual builder új funkciók, margók állítása

Címsorok finomhangolva

Címek méretét is látványosan egérhuzugatással állíthatjuk. Ez is megkímél bennünket attól, hogy először érzésre állítsuk be a méretet, majd azt változtassuk tovább. Egyből az ideális betűméretet állíthatjuk be egy címsornál.

divi sablon, legjobb wordpress téma visual builder új funkciók, finomhangolás

Színkezelés, még egyszerűbben

Az alapértelmezett színek palettáján ezentúl könnyen hozzá is nyúlhatunk a színekhez, színkódokhoz és úgy változtathatjuk élőben kedvünkre, hogy egyből látjuk is, milyen lenne a végeredmény. (Az alapértelmezett színeket egyébként az általános sablonbeállításoknál lehet kiválasztani.)

divi sablon, legjobb wordpress téma visual builder új funkciók, színkezelés

A galéria modul szerkeztése a Divi Visual Builder-rel

Megintcsak egy új időspóroló funkció. Korábban amikor a képeket rakosgattuk a galéria modul szerkesztőjében, akkor meg kellett jegyezni, hogy hogyan vannak sorban a képek “a jelenlegi állás szerint”, majd a szerkesztőbe lépve elképzeltük, hogy milyen új sorrend lenne ideális. Ehelyett, most helyben látjuk ismért, hogy mi történne a weboldal “éles” látogatók által is látott felületén. Nem kell találomra képzelődni többé.

 divi sablon, legjobb wordpress téma visual builder új funkciók, galéria modul új drag and drop eszköz

Remélem hasznos volt ez a szösszenet. Hogy mikre képes ma a webdesign szakma, vagy maga a Divi sablon, további nézelődésre az Elegant Themes honlapját, annak is ezt az aloldalt ajánlom – itt nagyon részletesen be van mutatva ez a kis weboldalkészítő csodafegyver.

Bárhol is van, sok sikert kívánok a vállalkozásának,

Bognár Balázs

 

Jegyzetek

A cikkben bemutatott Visual Builder a Divinek csak a front-end szerkesztői felülete, és ez csak a felszín.

Az írásban található linkek egy része úgynevezett Affiliate link, ami azt jelenti, hogy partneri megállapodásom révén, mely által kedvezmény is igénybe bevehető a linkeimmel (!), jutalékot is kapok az Elegant Themes-től, ha ezeken keresztül vásárolja meg valaki a Divi témát. Ez tehát mindhárom fél számára egy előnyös megállapodás.

A Divi az egyetlen ilyen szolgáltatás, amit nyíltan reklámozok és amit ennyire magabiztosan ajánlok, mert egyrészt teljesen elégedett vagyok azzal, amit a pénzemért kaptam – sokszorosan megtérült – másrészt úgy hiszem, hogy biztosan az egyik legjobb WordPress sablon ma az egész világon. Természetesen nemcsak ez a sablon képes csodákra, de az ár-érték arányban is talán a legjobb. Azoknak ajánlom, akik saját maguk szeretnék elkészíteni a weboldalukat.