Kép feltöltése Instagramra számítógépről [Problémamegoldó sorozat – 1. rész]

Szerző: okt 21, 2017Egyéb

Szeretek problémákat megoldani, úgyhogy kitaláltam: útnak indítom a Problémamegoldó sorozatot, melynek minden része gyors segítséget fog jelenteni egy adott nehézségre (melyeket nekem is meg kellett oldanom menetközben). Az első rész: Kép feltöltése Instagramra számítógépről.

Célom, hogy segítsek azoknak, akik pénzt és időt szeretnének spórolni, talpraesettek és egy akadályt látva nem esnek kétségbe, hanem a megoldást keresik. Elsősorban a vállalkozásokban felmerülő online marketinges problémák lesznek célpontban.

“Hogyan tudok képet feltölteni Instára számítógépről?”

– kérdezhetik azok, akik szeretnék hatékonyan kezelni Instagramon oldalukat, ezt az egyre népszerűbb közösségi felületet. * Merthogy a böngészőben betöltődő Instagram fiókunk nem enged képet megosztani: úgy tűnik, csak mobilról működik a képfeltöltés. Bosszantó ez azoknak a marketinges kapitányoknak, akik mindent egy vezérlő mögül szeretnének irányítani…. Márpedig ilyen vagyok én is, úgyhogy utánanjártam a lehetőségeknek. Találtam is egy jó megoldást!

Magyarországon, 2017-ben már több mint 1,1 millió aktív felhasználója van –> Forrás

Íme az egyszerű, gyors és ingyenes megoldás – Chrome böngészőből 🙂 (Kipróbáltam, működik!)

 

Egy mókás dolog, hogy a videó készítésekor még egészen más volt a Weboldalkészítés Vállalkozásoknak arculata… A tartalom azonban nem veszített az aktualitásából.

 

Ha hasznosnak találtad az útmutatót,

– küldd el a hatékonyság-mániás barátaidnak!
– tegyél rá egy mancsot a Youtube oldalon, így könnyebben eljut a többi megoldást kereső vállalkozóhoz is!

Köszönöm, ha segítesz 🙂

Ha pedig van egy olyan online problémád, amire megoldást keresel, szólj és igyekszem segíteni! Ide írj: info@weboldalkeszites-vallalkozasoknak.hu

 
 

Frissítés, 2019. III. 6.

Képfeltöltés Instagramra Firefox böngészőből

Firefox böngészőben a menüből elérhető Fejlesztői nézet / Reszponzív design funkció valamiért nem teljesen a mobilos verziót jeleníti meg, tehát a videóban bemutatott megoldás sajnos nem működik. Viszont van egy jó kiegészítő bővítmény Firefox-hoz, amivel szépen átvált az Insta felülete mobilos nézetre és megjelenik alul a “Plusz” ikon, ami ugye a képfeltöltést indítja.

Ezzel a bővítménnyel nekem a görgetés funkció (a hírfolyamban) nem működött, ez viszont a felfelé és lefelé mutató kurzorokkal megoldható.

A telepítés

1. Firefox böngészőből megnyitjuk ezt az oldalt.
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/web-instagram/

2. Rányomunk a feltűnő, kék “Add to Firefox” gombra.

instagram kepfeltoltes pc rol firefox

Jobboldalt a Firefox böngésző menüjében (felső sáv) megjelenik egy kis méretű Instagram ikon. A menü kinézete lehet, hogy nem minden számítógépen ugyanolyan, de kell legyen valami hasonló ikon.

3. A rózsaszín ikonra kattintva (ez az Instagram jele) megjelenik egy kisebb ablakban az Instagram, úgy mint ahogy a mobil applikáció is megjeleníti. Innentől a lenti plusz ikonnal lhet feltölteni képet az Instagram oldalunkra. Kipróbáltam, működik így is. Állítható a kép mérete, hozzáadható filter (bár minek kiszínezni a valóságot, ha amúgyis szép) és leírás is.