Buza Tamás

Az előző, Papp Gáborral készített, keresőoptimalizálásról szóló interjúm után most egy másik mentorommal, Buza Tamással beszélgettem. Ő már 8 éve vezet egy webdesign céget, a Creative Web Ideas-t, nemrégiben pedig összeálltak egy barátjával és egy közös webdesign vállalkozást is alapítottak. Tavaly, egy “Webdesign trendek 2017-ben” címet viselő előadásán láttam először és már akkor érdekes dolgokat mondott – természetesen megjegyeztem egy-két kulcsgondolatát és a mai napig hasznomra válik. Mit ad Isten, egy év elteltével pedig személyesen kérdezhetek tőle és bármikor szívesen segít.

Egy kis filozófia

Mi is tekinthetnénk egymásra mint konkurencia, de felesleges, ugyanis egyrészt mindkettőnknek van elég munkája, másrészt abba a fiatal generációba tartozunk, akik már sokkal inkább az együttműködésre próbálnak fókuszálni, mintsem a versengésre. Tamás is azok közé tartozik, akik szeretnének valamit visszaadni a következő generációnak mindabból, amit korábban ők is kaptak. Remélem, hogy pár éven belül majd én is mentorálhatok, segíthetek egy valamivel kevesebb tapasztalattal rendelkező weboldalkészítőt.

 

A Webdesign interjú tartalma

Térjünk is a lényegre, Tamással eleinte általánosabb témákat érintettük:

  • a vállalkozóvá válás folyamatáról, a kezdeti motivációiról
  • célkitűzések, rövid- és hosszútávon
  • időbeosztás, hatákonyságnövelés, napi rutin

Majd a webdesign interjú második felében a konkrétabb kérdéseimet tettem fel:

  • mennyire biztonságos a WordPress
  • a weboldal karbantartás szükségességéről
  • a keresőoptimalizálás és a weboldalkészítésről mint kombinációról, együttes szolgáltatásról a piacon
  • mobile first fejlesztésről
  • egy weboldal átlagos fejlesztési idejéről

És a interjú végén visszakanyarodtunk ismét a célokra, a munka-magánélet egyensúlyára és, hogy hogyan érdemes mindezt hosszútávon fenntartani. Illetve az egyik legfontosabb dolog Tamás szerint, ami összeköti a sikeres embereket, hogy mindig van előttük egy cél.

Köszönöm szépen ezúton is, hogy elkészíthettük ezt a webdesign interjút. Számomra meglepő módon az egyik legfontosabb tanulsága a beszélgetésnek nem valami WordPress trükk volt, hanem az, hogy több időt kell magunkra szentelnünk, a barátainkra, kapcsolatainkra, mert könnyen el lehet veszni egy vállalkozás napi dolgaiban.

Kedves Olvasó, Hallgató, remélem, hogy hasznosnak találtad a beszélgetésünket.

A legjobbakat,

Balázs

Kiemelt kedvezmény a Rank Tracker #1 seo szoftverre

Weboldalkészítés Vállalkozásoknak

Igényes, gyors, keresőbarát weboldalt készítünk a vállalkozásának.

Weboldal karbantartás